Mladý policajt sa zabarikádoval v byte s výbušninami

12.03.2013 Celý región

Veľké Hamre (idens.cz) - Panelový dom na sídlisku vo Veľkých Hamrech obkľúčili ráno príslušníci policajnej inšpekcie a evakuovali obyvateľov. Pravdepodobnou príčinou zásahu je nedovolené ozbrojovanie, z ktorého je podozrivý policajt, ktorý v dome žije. Podľa informácií MF DNES bol už zatknutý.
Existujú obavy, že policajt v byte vyrábal z chemikálií výbušniny. Podľa ČTK bola totiž objavená nebezpečná, silne výbušná látka pentrit. Hovorkiňa policajnej inšpekcie Radka Sandorová však odmietla prezradiť akékoľvek podrobnosti.
Podľa miestnych obyvateľov sa mladý policajt prisťahoval do paneláku nedávno. Žije v piatom poschodí sedemposchodového panelového domu. Hasiči evakuovali tridsať ľudí, okolie domu uzavreli. Evakuovaní našli dočasné útočisko na mestskom úrade.
K domu dorazili tri hasičské autá a autobus, keby bolo treba ešte niekoho evakuovať. Uzavreté je len bezprostredné okolie domu.
"Policajt býva vo vchode číslo 615 a svoje byty museli opustiť hlavne dôchodcovia," povedal okolo pol jedenástej dopoludnia starosta Veľkých Hamrov Jaroslav Najman. "V súčasnej dobe nehrozí obyvateľom paneláku žiadne nebezpečenstvo."
 

Vyberte región